ETUSIVU   -   YHTEYSTIEDOT   -   MUUSIKOT   -   FAQ    -   REFERENSSI   -   OHJELMISTO (PDF)

Antti Saksa


Antti Saksa on helsinkiläinen muusikko ja musiikkipedagogi.
Saksa soittaa useassa pääkaupunkiseudulla toimivassa yhtyeessä ja opettaa pop & jazz musiikkia. Muun muassa Helsingissä toimiva Pop & Jazz konservatorio työllistää Saksaa vakituisesti.

Esiintyjänä Antti Saksa tunnetaan erityisesti freelancer muusikkona. Muusikko piireissä hän on laajalti tunnettu varsinkin useasta cover musiikkia esittävästä yhtyeestä. Freelancerina toimimisen ohessa Saksa keskittyy myös omien yhtyeidensä johtamiseen. Näistä keskeisimpinä toimivat Antti Saksa Jazz Trio ja Rock bändi Adam Smith.
Vaikka jazz ja rock ovat musiikin tyylilajeina kovin kaukana toisistaan on vastakkaisuuksien etsimisestä myös hyötyä. Musiikillinen monipuolisuus on aina eduksi. Myös kyky sekoittaa esim. jazz musiikkiin klassikko rock ohjelmistoa tuo muuten kovin akateemiseen keitokseen mukavaa maustetta.

Antti Saksa aloitti musiikin opintonsa 13 vuotiaana ja päätti ne USA:ssa 26 vuotiaan. Tähän väliin on mahtunut menestystä erilaisten stipendien ja edustusesiintymisten muodossa. Opintojensa jälkeen Antti Saksa on keskittynyt muusikkona toimimiseen ja musiikin opettamiseen. Myös sävellystyöllä on ollut keskeinen rooli hänen arjessa.